Προώθηση αλληλογραφίας του ΠΣΔ σε άλλο email

Updated on 11/09/2023

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προσφέρει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, απαραίτητη για είσοδο στις πολλές υπηρεσίες του. Το email είναι της μορφής onoma_xristi@sch.gr, όπου το όνομα χρήστη το καθορίζουμε εμείς όταν εγγραφόμαστε για πρώτη φορά στην υπηρεσία.

Επειδή, όμως, πολλοί από εμάς διαθέτουμε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω άλλων παρόχων (gmail, yahoo, microsoft κλπ.) μας δίνεται η δυνατότητα να προωθούμε τα μηνύματα που λαμβάνουμε μέσω της διεύθυνσης email του ΠΣΔ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις αυτών των παρόχων.

Παρακάτω περιγράφουμε τα βήματα που χρειάζονται για να ενεργοποιηθεί η προώθηση.

Είσοδος στην υπηρεσία αλληλογραφίας

Μπαίνουμε στη διεύθυνση webmail.sch.gr και δίνουμε το όνομα χρήστη και κωδικό του ΠΣΔ.

Περιβάλλον WebMail

Στην οθόνη που εμφανίζεται μετά την επιτυχή είσοδό μας βλέπουμε τα μηνύματα που έχουμε λάβει στο λογαριασμό μας στην επιλογή “Αλληλογραφία”.

Στο υπομενού που εμφανίζεται επιλέγουμε “Κανόνες”.

Ρύθμιση προώθησης

Στην νέα οθόνη βλέπουμε ποιους κανόνες αλληλογραφίας έχουμε ενεργοποιημένους, όπου φαίνεται ότι η προώθηση μηνυμάτων είναι απενεργοποιημένη.

Στο μενού αριστερά επιλέγοντας “Προώθηση”

μεταφερόμαστε στην οθόνη ρύθμισης προώθησης όπου έχουμε της εξής επιλογές:

Η επιλογή 1 αναφέρει εάν θέλουμε το μήνυμα που μας προωθείται να παραμένει στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο του ΠΣΔ ή να διαγράφεται μετά την προώθησή του. Επιλέγουμε ανάλογα.

Στο πλαίσιο (επιλογή 2) γράφουμε τη διεύθυνση που θέλουμε να προωθείται το μήνυμα. Μπορούμε, σε διαφορετική γραμμή, να εισάγουμε και δεύτερη, τρίτη κ.ο.κ. διεύθυνση.

Τέλος πατώντας το κουμπί “Αποθήκευση και Ενεργοποίηση” (επιλογή 3) ενεργοποιούμε τη διαδικασία της προώθησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Το ΠΣΔ είναι ένα τεράστιο σύστημα αλληλογραφίας με πολλά ηλεκτρονικά “γραμματοκιβώτια” και χιλιάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Υπάρχει περίπτωση, ανάλογα με το φόρτο του δικτύου ή την κατάσταση του γραμματοκιβωτίου (π.χ. πλήρες γραμματοκιβώτιο) να μην προωθούνται τα μηνύματα προς τη διεύθυνση ή τις διευθύνσεις που έχουμε επιλέξει. Καλό είναι, επομένως, κατά καιρούς, να ελέγχουμε μέσω του webmail την κατάσταση της ηλεκτρονικής θυρίδας του ΠΣΔ.

(15 επισκέψεις, 1 σήμερα)
Βάλτε μας βαθμό!