Μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών.

Με αφορμή την 5η Οκτωβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, οφείλουμε να εξάρουμε την πολύπλευρη και καταλυτική προσφορά των εκπαιδευτικών σε κάθε εποχή και υπό όποιες συνθήκες, αλλά και να αναγνωρίσουμε τη συμβολή τους στην παροχή του αδιαπραγμάτευτου κοινωνικού αγαθού, αυτού της παιδείας.

Ειδικά στη σύγχρονη κοινωνία ο εκπαιδευτικός καλείται να πραγματώσει πολλαπλούς ρόλους, ν’ ανταποκριθεί σε πολυάριθμες ανάγκες και προκλήσεις επιδεικνύοντας υπευθυνότητα, ευελιξία και προπάντων αγάπη για το λειτούργημά του. Ο ίδιος σήμερα χρειάζεται πέρα από την απλή μετάδοση γνώσεων, να μυήσει τους μαθητές του στο φιλέρευνο πνεύμα, να ενθαρρύνει, να εμπνεύσει με το ήθος και τη στάση του, να εμφυσήσει δημοκρατικές αξίες κι επιδεικνύοντας ενσυναίσθηση να βοηθήσει κάθε παιδί στην προσωπική του εξέλιξη. Ο εκπαιδευτικός ως συμπαραστάτης, καθοδηγητής και φωτοδότης καλείται να διαπλάσει ανθρώπους ελεύθερους, δημιουργικούς κι ολοκληρωμένους.

Συνεπώς οφείλουμε να εκτιμήσουμε τις άοκνες και συστηματικές προσπάθειες των εκπαιδευτικών μας όχι μόνο προς την κατεύθυνση  της διαπαιδαγώγησης των μαθητών, αλλά και προς την κατεύθυνση της προαγωγής του πολιτισμού.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς μας που σήκωσαν το βάρος των πρωτόγνωρων υγειονομικών συνθηκών και συνέβαλαν τα μέγιστα για μια ποιοτική και αναβαθμισμένη εκπαίδευση. Τους διαβεβαιώνουμε ότι ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Πιερίας, είμαστε δίπλα τους για να συνδράμουμε στις προσπάθειές τους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους.

Ο Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας   Εκπαίδευσης Πιερίας

Δρ. Γεώργιος Χρ. Μακρής

(214 επισκέψεις, 1 σήμερα)
Facebook
Twitter

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ