Δελτίο Τύπου: Ενημερωτική συνάντηση του Δ/ντη της ΔΔΕ Πιερίας με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων

Την  Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 10:00, μετά από πρόσκληση του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Γεωργίου Μακρή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ/ντών των σχολικών μονάδων Πιερίας και των Συμβούλων Εκπαίδευσης Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Ευθύνης με έδρα την Πιερία, στην Εκάβη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων και την παρουσίαση επιμελήθηκε η κ. Παναγιώτα Αγγελοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Προσωπικού της Δ.Δ.Ε. Πιερίας.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μακρής, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους τόνισε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αποσκοπεί στη βελτίωση και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού έργου και των καλών τους πρακτικών, καθώς και στον εντοπισμό τομέων στους οποίους ο εκπαιδευτικός χρήζει εστιασμένης επιμόρφωσης. Σκοπός της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π) της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η βελτίωση της ατομικής απόδοσής τους και η προαγωγή και βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας του παιδαγωγικού, διδακτικού και υποστηρικτικού έργου που προσφέρεται, στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης, από τις εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές δομές.

Επισήμανε την αναγκαιότητα του καλού προγραμματισμού στις προβλεπόμενες ενέργειες των Διευθυντών ώστε οι διαδικασίες αξιολόγησης δοκίμων και μονίμων εκπαιδευτικών καθώς και των μελών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. σχολικών μονάδων να γίνει χωρίς προβλήματα.

Στη συνέχεια η κ. Παναγιώτα Αγγελοπούλου παρουσίασε σε διαφάνειες την σχετική νομοθεσία και παράλληλα οι Διευθυντές έθεταν ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την προαναφερόμενη αξιολόγηση με αποτέλεσμα ο διάλογος να επιφέρει ουσιαστικά και παραγωγικά αποτελέσματα.

Κλείνοντας την ενημερωτική συνάντηση ο Δ/ντής ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι η Δ.Δ.Ε. Πιερίας είναι πάντα στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε ενημέρωση και βοήθεια στο πολυσχιδές και σημαντικό έργο τους.

(82 επισκέψεις, 1 σήμερα)
Facebook
Twitter

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ