Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas, σχ. έτους 2021-2022

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Κατά την προετοιμασία τους για τον διαγωνισμό οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών-προπονητών τους καλούνται να εμπνευστούν, να κατασκευάσουν, να προγραμματίσουν και να παρουσιάσουν ρομποτικές λύσεις, σύμφωνα με τους κανόνες των διαγωνιστικών κατηγοριών. Για να το κάνουν αυτό, οι ομάδες καλούνται:

  • Να σχηματίσουν ομάδες (teamwork)
  • Να μελετήσουν τη σχετική βιβλιογραφία και θα πειραματιστούν (critical thinking)
  • Να εξερευνήσουν την επιστήμη της μηχανικής (engineer thinking)
  • Να εντοπίσουν προκλήσεις και θα προτείνουν λύσεις (problem solving)

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, διεξάγονται δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης των προπονητών των ομάδων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, αλλά και με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες περί COVID-19, στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Κατεβάστε παρακάτω το σχετικό έγγραφο.

(100 επισκέψεις, 1 σήμερα)

Σχετικά έγγραφα

ΑΡΧΕΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΛΗΨΕΙΣ
pdf ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ WRO HELLAS 2021 2022 1 MB 102
Facebook
Twitter

Σχετικές Αναρτήσεις