ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, κου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΚΡΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ., μετά από πρόσκληση του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης, κ. Γεωργίου Μακρή, και εν όψει της ανάληψης καθηκόντων των νέων Διευθυντών των σχολικών μονάδων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο Εκάβη του Δήμου Κατερίνης, συνάντηση των νέων Δ/ντών με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πιερίας, οι Προέδροι των σχολικών επιτροπών Παιδείας των Δήμων Κατερίνης και του Δήμου Δίου- Ολύμπου, καθώς και οι Προϊστάμενοι τμημάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης ο κος Μακρής καλωσόρισε τους νέους Διευθυντές και παρουσίασε τους Προϊσταμένους των τμημάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας και τους Προέδρους των σχολικών επιτροπών Παιδείας.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο η κ. Ζουρζούρα Σοφία, Προέδρος της σχολικής επιτροπής Παιδείας του Δήμου Δίου- Ολύμπου και έπειτα ο κ. Μπαρμπαγεωργόπουλος Αθανάσιος, Προέδρος της σχολικής επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κατερίνης.

Ακολούθησε η παρουσίαση από τον κ. Μακρή, των Συμβούλων Εκπαίδευσης Πιερίας, της κ. Αγγέλη Βαΐας, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων, η οποία και αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες των Συμβούλων Εκπαίδευσης, του κ. Ευαγγελόπουλου Αναστάσιου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Μαθηματικών, της κ. Μαχαιρίδου Μαρίας, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής, του κ. Μπίνια Νικολάου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και του κ. Φιλιππίδη Σταύρου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Πληροφορικής.

Η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Πιερίας, κ. Ρέκκα Κανέλλα, παρουσίασε στη συνέχεια τις αρμοδιότητες του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ της υπηρεσίας και των σχολικών μονάδων.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, οι Προϊστάμενοι των τμημάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας παρουσίασαν τις αρμοδιότητες των τμημάτων τους και έδωσαν διάφορες διευκρινήσεις τονίζοντας ότι θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους νέους Διευθυντές.

Τέλος, πήρε τον λόγο ο κ. Μακρής και αφού παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα που οι νέοι Διευθυντές πρέπει να φροντίσουν να ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, επεσήμανε επιμέρους θέματα, όπως τα ωρολόγια προγράμματα και οι αναθέσεις μαθημάτων, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στη διαδικασία και τη φροντίδα που πρέπει να δείξουν οι νέοι Διευθυντές στις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών.

Ο Διευθυντής επίσης τόνισε ιδιαίτερα στους νέους Διευθυντές να επιληφθούν ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα η διαδικασία συμπλήρωσης και κατάθεσης των Μηχανογραφικών των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μακρής, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό επιμορφωτικών δράσεων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων που θα πραγματοποιήσει η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας σε συνεργασία με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., ώστε να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν φαινόμενα παραβατικότητας και σχολικού εκφοβισμού, που δυστυχώς παρατηρούνται στα σχολεία και ιδιαιτέρως στα Γυμνάσια.

Κλείνοντας ο κ. Μακρής ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε καλή θητεία, με την ελπίδα να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία που υπήρχε και με τους απερχόμενους Διευθυντές το προηγούμενο διάστημα, ενώ υποσχέθηκε μια νέα συνάντηση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κατερίνη, 28 Ιουνίου 2023

(292 επισκέψεις, 1 σήμερα)
Facebook
Twitter

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ