Συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  με τους Ψυχολόγους και τους Κοινωνικούς Λειτουργούς των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας ΔΔΕ Πιερίας

Ο Διευθυντής της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Γιώργος Μακρής, πραγματοποίησε  συνάντηση γνωριμίας με  τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ23, Ψυχολόγοι και ΠΕ30, Κοινωνικοί Λειτουργοί, στα γραφεία της ΔΔΕ Πιερίας, την Πέμπτη 6/4/2023 και ώρα 12:30.

Οι Ψυχολόγοι και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  προάγουν την ψυχοσυναισθηματική, ψυχοκοινωνική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών και φροντίζουν για τη συναισθηματική ισορροπία και την ενδυνάμωση όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και θεραπευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Οι παρεμβάσεις τους έχουν σκοπό την ενδυνάμωση των μαθητών και των οικογενειών τους μέσα από την ενίσχυση των προσωπικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που προάγουν στάσεις και συμπεριφορές και οδηγούν σε λειτουργικές επιλογές.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν καίρια θέματα  και προβλήματα που αφορούν στη σχολική και μαθητική κοινότητα και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα παρουσίας αυτών των ειδικοτήτων στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

(144 επισκέψεις, 1 σήμερα)
Facebook
Twitter

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ