Μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Καθώς αρχίζει το σχολικό έτος 2022-2023, εύχομαι να το διανύσουμε γόνιμα και ωφέλιμα για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε Σεπτέμβρη νέες προσδοκίες και ελπίδες γεννιούνται παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες.  Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας δικαιούνται να ονειρεύονται και να αγωνίζονται με την ελπίδα του καλύτερου για την ατομική και συλλογική ζωή τους. Το σχολείο ως φορέας παιδείας και παιδεύσεως οφείλει να στηρίξει το όνειρό τους, να σμιλέψει τον χαρακτήρα τους, να εμπνεύσει και να οιστρηλατήσει την ψυχή τους με τις αρχές του Ανθρώπου και του Συν-ανθρώπου και να παράσχει πολύτιμα εφόδια ζωής.  Ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικών στην επίτευξη αυτών των στόχων είναι εξ ορισμού καθοριστικός για τη μαθητεία της νέας γενιάς στον ορθό λόγο και τη μύησή της  στις ανθρώπινες αξίες.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Το ανυπόκριτο ενδιαφέρον σας για τη μαθήτρια και τον μαθητή σε επιστημονικό, παιδαγωγικό και ανθρώπινο επίπεδο  χαρακτηρίζει τον ελεύθερο επιστήμονα και άνθρωπο, ο οποίος είναι σε θέση να επικοινωνεί αποτελεσματικά τις γνώσεις και τα ιδανικά του. Άοκνοι και μαχητικοί, δίκαιοι και συνεργατικοί, καλείστε και αυτή τη χρονιά να καταστήσατε τους μαθητές και τις μαθήτριές σας κοινωνούς της συνταγής για την ανθρώπινη και επιστημονική ισορροπία.

Αγαπητή μαθήτρια, αγαπητέ μαθητή,

Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας ότι τα σχολεία έχουν νόημα ως χώροι παιδείας και πολιτισμού και μάλιστα μαθητείας και μύησής σας στον ορθό λόγο και στις αρχές που αναδεικνύουν την ανθρώπινη ύπαρξη σε αυταξία. Στο πλαίσιο τους σας δίνονται δυνατότητες για την προσωπική σας συγκρότηση, πνευματική, ψυχική, ηθική και κοινωνικοπολιτική, ώστε με επαρκή εφόδια να διεκδικήσετε τη ζωή και τις επιλογές σας! Περιμένουμε με φιλομαθή διάθεση, όνειρα και φιλοδοξίες να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες αυτές!

Τέλος, υπηρετώντας τη διττή αποστολή της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πιερίας ως φορέα διοίκησης αλλά και επιστημονικής – παιδαγωγικής καθοδήγησης, προσωπικά θα με βρείτε υποστηρικτή κάθε προσπάθειας για ισόρροπη προσφορά ευκαιριών μόρφωσης και ποιοτικής εκπαίδευσης προς όλα αδιακρίτως τα παιδιά μας, με πνεύμα δικαιοσύνης και ανθρωπιάς χωρίς ρατσιστικές εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Θεωρώντας αλληλένδετη την πορεία δασκάλου και μαθητή/τριας, στοχεύουμε στη στήριξη του διδακτικού και παιδαγωγικού έργου σας με τα μέσα που διαθέτουμε.

Προσβλέποντας, λοιπόν,  σε μια εκπαιδευτική καθημερινότητα χαρούμενη και δημιουργική, εύχομαι σε όλες και όλους σας

«Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!»

Ο Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας   Εκπαίδευσης Πιερίας
Δρ. Γεώργιος Χρ. Μακρής

(136 επισκέψεις, 1 σήμερα)
Facebook
Twitter

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ