Επισημάνσεις για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Μερικές επισημάνσεις για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών μέσω αδιάθετων εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα της Πιερίας, που ξεκίνησε στις 05/04/2021.

 • Η Ομάδα Συντονισμού ενημερώνεται καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ από τα εμβολιαστικά κέντρα για τα αδιάθετα εμβόλια. Ως “αδιάθετα” ορίζονται τα εμβόλια που δεν πραγματοποιήθηκαν μέσω των τακτικών ραντεβού όλων των πολιτών.
 • Τα εμβολιαστικά κέντρα ενημερώνουν την Ομάδα Συντονισμού για τον τύπου του εμβολίου (Astra Zeneca, Pfizer κλπ.), δεν είναι γνωστό σε εμάς εκ των προτέρων.
 • Η παραπάνω ενημέρωση είναι συνεχής, δηλαδή υπάρχει περίπτωση το ίδιο εμβολιαστικό κέντρο να μας ειδοποιήσει στις 9 το πρωί για 5 εμβόλια, στις 12 το μεσημέρι για άλλα 2, το απόγευμα για άλλα τόσα κ.ο.κ.
 • Η Ομάδα Συντονισμού ενημερώνει άμεσα τον επόμενο εκπαιδευτικό της λίστας η οποία είναι ταξινομημένη κατά φθίνουσα (από τον μεγαλύτερο στον μικρότερο) σειρά ηλικίας. Η λίστα είναι κοινή για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Ο εκπαιδευτικός ενημερώνεται για όλα τα πιθανά εμβολιαστικά κέντρα που ταυτόχρονα έχουν διαθέσιμα εμβόλια καθώς και για τον τύπο τους. Π.χ. μπορεί να μην υπάρχει διαθέσιμο στο ΙΚΑ Κατερίνης, αλλά στο ΚΥ Λιτοχώρου, οπότε ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιθυμεί να μεταβεί εκεί.
 • Ο εκπαιδευτικός που ειδοποιείται οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα θετικά ή αρνητικά. Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να προσέλθει για εμβολιασμό εντός της… ώρας ή, εάν πιθανώς έχει καθοριστεί από το εμβολιαστικό κέντρο, την επόμενη μέρα.
 • Για την μετακίνησή σας δηλώστε τον κωδικό 1 στο κινητό σας. Η τροχαία Κατερίνης είναι ενήμερη για της μετακινήσεις των εκπαιδευτικών. Αν για οποιοδήποτε λόγο σας σταματήσουν ενημερώστε μας ή ζητήστε από τον αστυνομικό να επικοινωνήσει μαζί μας στο 2351049909.
 • Αν για οποιοδήποτε λόγο, αν και ανταποκρίθηκε θετικά, δεν μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο καλό είναι να μας ενημερώνει για να ειδοποιηθεί την επόμενη ημέρα. Μια έκτακτη ανάγκη δεν στερεί το δικαίωμα εμβολιασμού, απλά μεταφέρεται κάποια επόμενη ημέρα εκτός και κάποιος τελικά αποφασίσει πως δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, οπότε το όνομά του αφαιρείται εντελώς από τη λίστα.
 • Υπήρξαν, ελάχιστες ευτυχώς, περιπτώσεις που συνάδελφοι έπειτα από πολλές κλήσεις σε σταθερό και κινητό τηλέφωνο δεν απάντησαν καθόλου. Φυσικά, ειδοποιούνται και την επόμενη μέρα, η διαδικασία όμως, από τη φύση της, χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Εκείνη την ώρα, προχωράμε στον επόμενο τη λίστας, αλλά καλό είναι να έχουμε λίγο το νου μας.
 • Αυτή τη στιγμή η λίστα έχει “κλείσει” και είναι προφανές ότι για λόγους δικαιοσύνης δεν μπορούν να προστεθούν νέα ονόματα εκτός και εάν υπάρξουν νέες οδηγίες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας. Εάν τυχόν, από δική μας αβλεψία, γίνει κάποιο τέτοιο σφάλμα παρακαλούμε να ενημερωθούμε άμεσα.
 • Σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους με ημερομηνία γέννησης έως 31/12/1961 που εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία στην αρχή της εβδομάδας ουδεμία ευθύνη φέρει η Ομάδα Συντονισμού. Υπήρξε παντελώς λανθασμένη ενημέρωση και συντονισμός από το Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Παιδείας.
 • Παρακαλούμε να μην καλείτε την Ομάδα Συντονισμού για… ιατρικά θέματα. Ο ρόλος της είναι καθαρά διεκπεραιωτικός. Η Υπεύθυνη Δήλωση για εμβολιασμό έγινε από εσάς προς τα σχολεία σας και δεν ήταν υποχρεωτική.
 • Στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ και ΔΠΕ Πιερίας αναρτάται κάθε βράδυ η ημερομηνία γέννησης του τελευταίου συναδέλφου που ειδοποιήθηκε εκείνη την ημέρα. Καλό είναι, επομένως, όσοι είναι λίγο πολύ κοντά σε αυτή την ημερομηνία να είναι σε εγρήγορση γιατί μπορεί να ειδοποιηθούν. Παρακαλούμε θερμά, να μην καλείτε την Ομάδα Συντονισμού για μια εκτίμηση της… σειράς σας. Δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο. Η ταχύτητας της ροής των εμβολιασμών εξαρτάται από την καθημερινή διαθεσιμότητα των εμβολίων. Υπήρξε μέρα που ειδοποιήθηκαν 65 συνάδελφοι, υπήρξε άλλη που ειδοποιήθηκαν μόλις 20, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων.

Η Ομάδα Συντονισμού Εμβολιασμών της ΔΔΕ & ΔΠΕ Πιερίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διεκπεραίωση μιας πρωτοφανούς έντασης διαδικασίας και ευελπιστεί στην αγαστή συνεργασία και… υπομονή όλων των συναδέλφων.

Ο Υπεύθυνος Ομάδας Συντονισμού

Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

(730 επισκέψεις, 1 σήμερα)
Facebook
Twitter

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ