Ενημέρωση για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων του ΥΠΑΙΘ της 5ης Νοεμβρίου 2022

Αγαπητοί συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

Μέσω του συστήματος “ZEUS” έχει ήδη ξεκινήσει η αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων στους εκλογείς που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Οι αποσπασμένοι συνάδελφοι από άλλο ΠΥΣΔΕ ψηφίζουν στο ΠΥΣΔΕ που ανήκουν και όχι στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας. Θα λάβουν σύνδεσμο για τη συμμετοχή τους στις εκλογές από την εφορευτική επιτροπή του ΠΥΣΔΕ που ανήκουν.

Μερικές διευκρινίσεις από την εφορευτική επιτροπή:

  • Τα email των εκλογέων αντλούνται από σύστημα myschool όπως αυτά έχουν καταχωρηθεί στον “φάκελο” του εκπαιδευτικού από τη σχολική μονάδα που υπηρετεί (ή υπηρετούσε παλαιότερα). Τα εν λόγω email δεν είναι υποχρεωτικό να είναι του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) -δηλαδή με κατάληξη @sch.gr-, είναι αυτά που έχει δηλώσει ο καθένας στη σχολική του μονάδα (gmail, yahoo, outlook, hotmail κλπ.).
  • Σε περίπτωση τυπογραφικού λάθους στο email του εκλογέα, το σύστημα “ZEUS” ενημερώνει τον διαχειριστή με τα email που “επέστρεψαν πίσω” και δεν παραλήφθηκαν. Σε αυτή την περίπτωση ο διαχειριστής και η εφορευτική επιτροπή μερίμνησε και διόρθωσε αυτά τα λάθη. Ακόμη, υπάρχει το ενδεχόμενο το μήνυμα να μην παραλαμβάνεται επειδή η ηλεκτρονική θυρίδα (inbox) του παραλήπτη είναι γεμάτη.
  • Πολύ σημαντικό είναι να ελεγχθεί ο φάκελος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam) και το μήνυμα από το “ZEUS” να επισημανθεί ως αποδεκτό από το σύστημα που χρησιμοποιείτε (Outlook, Thundebird ή μέσω browser) ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και με τα επόμενα μηνύματα.
  • Υπάρχει, επίσης, περίπτωση το δηλωθέν email να είναι σωστό, αλλά πλέον να μην είναι προσβάσιμο από τον εκπαιδευτικό. Καλό είναι, επομένως, στις μέρες που απομένουν, να ζητήσουν οι εκπαιδευτικοί από τη σχολική μονάδα που υπηρετούν να τους δείξει ποιο email είναι δηλωμένο στο myschool. Υπήρξαν περιπτώσεις που το δηλωμένο email ήταν από υπηρεσίες που πλέον δεν υπάρχουν ή δεν λειτουργούν. Παρ’ όλα αυτά το email ήταν ακόμη καταχωρημένο στον “φάκελο” του εκπαιδευτικού στο myschool.
  • Όσοι παρέλαβαν τα ενημερωτικά – δοκιμαστικά μηνύματα, έχουν ήδη στη διάθεσή τους τον σύνδεσμο που θα χρησιμοποιήσουν την ημέρα των εκλογών για να ψηφίσουν. Ο σύνδεσμος λειτουργεί κανονικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληροφοριακούς λόγους (δείτε εικόνα παρακάτω), αλλά, προφανώς, θα δίνει τη δυνατότητα ψήφου μόνο το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 17:00.
(1) Λίστα υποψηφίων, (2) Μέλη εφορευτικής επιτροπής
  • Από τη στιγμή που το email δεν έχει “επιστρέψει” ως λάθος στο σύστημα “ZEUS” και δεν έχουν γίνει από την μεριά του εκλογέα οι ενέργειες που περιγράφονται παραπάνω, θεωρείται ότι έχει παραδοθεί. Το σύστημα “ZEUS” και η εφορευτική επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη και δεν εμπλέκονται στη διαδικασία της ψήφου από τον/την εκπαιδευτικό, ούτε, φυσικά, μπορούν να βοηθήσουν στην καταχώρηση της ψήφου που είναι εντελώς εμπιστευτική.
  • Η εφορευτική επιτροπή παρακαλεί όλους τους συναδέλφους να μεριμνήσουν για όλα τα παραπάνω πριν το “άνοιγμα” της κάλπης. Είναι εύκολα αντιληπτό πως εκείνη την ημέρα θα είναι πολύ δύσκολο να εξυπηρετηθεί πληθώρα αιτημάτων. Εννοείται πως η επιτροπή είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στο email tkarts@gmail.com και στο τηλέφωνο 23510 49909 ή στη γραμματεία της ΔΔΕ Πιερίας στο τηλέφωνο 23510 49900.

Εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής,
Θοδωρής Λ. Καρτσιώτης

(137 επισκέψεις, 1 σήμερα)
Facebook
Twitter

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ