Δελτίο Τύπου για την Ημερίδα, με θέμα: Τα πρότυπα ΕΠΑΛ και οι σύγχρονες καινοτόμες στοχεύσεις τους στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας, στην οικονομία και την κοινωνία

Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα: Τα πρότυπα ΕΠΑΛ και οι σύγχρονες καινοτόμες στοχεύσεις τους στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας , στην οικονομία και την κοινωνία

Την Τετάρτη 22/2/2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης ΕΚΑΒΗ, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης, και Πλαταμώνος και τον Δήμο Κατερίνης, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα:

«Τα πρότυπα ΕΠΑΛ και οι σύγχρονες καινοτόμες στοχεύσεις τους στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας , στην οικονομία και την κοινωνία».

Η Διευθύντρια του Πρότυπου ΕΠΑΛ & 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, κ. Μαρία Κοκκίνου, άνοιξε την ημερίδα και επεσήμανε ότι αυτή η διοργάνωση είχε σαν στόχο να ενημερωθούν οι μαθητές, οι γονείς αλλά και η ευρύτερη κοινωνία για τις δυνατότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσω των Πρότυπων ΕΠΑΛ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια βίου Μάθησης και Νεολαίας του ΥΠΑΙΘ, κ. Βούτσινος Γεώργιος, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας του Προτύπου ΕΠΑΛ ώστε η εκπαίδευση να συνδεθεί άμεσα με τις ανάγκες της αγοράς, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Αναπλ. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, κ.Θωμάς Μπαχαράκης και μίλησε για την σπουδαιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ως φορέας παροχής γνώσεων, ανάπτυξης ικανοτήτων και καλλιέργειας δεξιοτήτων των μαθητών.

Ακολούθως, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ Γεώργιος Μακρής, ανέδειξε την σπουδαιότητα της κοινωνίας της πληροφορίας και τους τρόπους με τους οποίους η πληροφορική συνδέεται με τα επαγγέλματα.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας έκλεισαν οι μαθητές του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κατερίνης, οι οποίοι ανέφεραν τις προοπτικές αλλά και τις δυνατότητες που διακρίνουν οι ίδιοι κατά την φοίτηση τους στο συγκεκριμένο σχολείο.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας ο κ. Παυσανίας Νταράλας, Διευθυντής του Πρότυπου ΕΠΑΛ & 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, μετέφερε την εμπειρία του από την πρώτη και δεύτερη χρονιά λειτουργίας του Π. ΕΠΑΛ.

Έπειτα, πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου, κ. Τριανταφύλλου Δημήτριος, ο οποίος επεσήμανε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν οι μαθητές των ΠΕΠΑΛ για την πρόσβαση αλλά και τις επιτυχείς σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο τελευταίος ομιλητής της ημερίδας, ο κ. Γεώργιος Πιπερόπουλος, Επίτιμος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του DURHAM UNIVERSITY της Αγγλίας, αναφέρθηκε στη σύνδεση των σπουδών με την εργασία και κατ΄επέκταση με την κοινωνία και την οικονομία.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Αιδεσιμολογιώτατος πατέρας Κωνσταντίνος, ο βουλευτής Πιερίας κ. Σάββας Χιονίδης και εκπρόσωποι των Βουλευτών Πιερίας κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκου και κ. Άννας Μάνη Παπαδημητρίου.

Επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης και Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Τριανταφυλλίδου Νόπη, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Γεώργιος Καρατάσιος καθώς και οι Συντονιστές Εκπαίδευσης του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βάϊα Αγγέλη, ο κ. Χαρίσης Αθανάσιος και ο κ. Χασιώτης Νικόλαος.

Την ημερίδα παρακολούθησαν Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μονάδων Πιερίας αλλά και πλήθος εκπαιδευτικών και μαθητών.

Την ημερίδα μπορεί να παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://olympiobima.gr/imerida-gia-ta-protypa-epal-stin-katerini-leitoyrgei-ena-apo-ta-19-stin-ellada/?fbclid=IwAR1oBIYOimmV8uQci-Ss2A15roZHAfli65i7P-awTWgTSVFiRDWLLUq9nIs

(147 επισκέψεις, 1 σήμερα)
Facebook
Twitter

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ